JESTEŚMY PARTNEREM "WESELA Z KLASĄ"

Kliknij w logo, aby zobaczyć szczegóły.

Dom Restauracyjny Rusiborek, rustykalne wesela, ślub cywilny w plenerz

WESELA I CATERING

W dwóch przestronnych salach naszego Domu Restauracyjnego organizujemy wesela i przyjęcia do 150 osób. W sezonie letnim organizujemy również przyjęcia Exlusive do 300 osób w specjalnych namiotach, które dają swobodę wizualnej aranżacji całego eventu. Zapewniamy również obsługę cateringową imprez zewnętrznych i plenerowych. Świadczymy usługi na najwyższym poziomie dbając o każdy detal, nie tylko smakowy, ale i wizualny.


Ponadto oferujemy

- smalec domowy, kiszony ogórek, chleby wiejski - 8 zł/os.,
- barek lemoniadowy - 650 zł,
- sommelier & venenciador + tapas bar - 2500 zł,
- stół owocowy - 8 zł (200 g/os.),
- płonąca szynka (opiekane ziemniaczki, sosy do wyboru: cubmerland, chrzanowy, żurawinowy, musztardowy, słodko-pikantny, pieprzowy) - 16 zł/os.,
- stół wiejski (smalec, ogórek kwaszony, pasztety, wędliny, kiełbasy, kaszanka, sery) - 18 zł/os.,
- live cooking na sali (cena do uzgodnienia w zależności od menu),
- stół alkoholowy (cena do uzgodnienia),
- słodki bufet cukiernia Sowa lub cukiernia Kandulski (do uzgodnienia),
- soda retro bar - 800 zł,
- gęś faszerowana/indyk faszerowany na słodko - 300 zł/szt.,
- kaczka faszerowana - 220 zł/szt.,
- grzane wino 10l - 650 zł,
- animatorka dla dzieci (4 h) - 300 zł,
- dywan na wejście dla młodej pary - 300 zł,
- ognisko i ustawienia leżaków - 300 zł,
- wieczór BBQ na tarasie restauracji, kucharz grilluje na oczach gości (2/os.: kiełbasa wiejska, kaszanka z kapusta, karkówka z grilla, szaszłyk drobiowy, pierś w ziołach, sos czosnkowy, sos ziołowy, ziemniaki opiekane, chleb ze smalcem, ogórek kiszony, sałatka grecka) - 45 zł/os.,
- barman serwujący drinki (4h) - 800 zł,
- loty motolotnią dla gości wesela (cena uzależniona od ilości gości),
- pokaz fajerwerków (cena do uzgodnienia),
- możliwość zorganizowania ceremonii ślubnej w ogrodzie Sweet Autumn - 550 zł,
- candy bar Petite Events (cena do uzgodnienia),
- pokoje hotelowe - 120 zł ze śniadaniem,
- ocynkowana wanna piwa (cena do uzgodnienia)

***


Pakiet Dębowy 239 zł/os.

Przystawki

tatar z łososia z serkiem mascarpone i musem malinowym,
Vol-au-vent z pasztetem z dziczyzny i sosem cumberland

***

Zupa (do wyboru)

krem borowikowy z pietruszką,
krem z buraka ze śmietanką,
zupa szparagowa,
krem z dyni z prażonymi nasionami,
krem pomidorowy z mascarpone,
zupa cebulowa na białym winie z grzanką serową,
gaspacho

***

Danie główne (3,5 porcjo/os.)

rolada wołowa podana na carppacio z buraka
polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym/pieprzowym
roladka drobiowa ze szpinakiem gotowana
kotlet schabowy z kością panierowany
pierś drobiowa z suszonymi pomidorami i mozzarella
roladka wieprzowa z boczkiem
łosoś gotowany na parze/dorsz podany na puree z białych warzyw
pierś z gęsi w sosie żurawinowym

***

Dodatki

opiekane ziemniaczki ze skórką,
frytki,
pyzy,
kluski śląskie,
królewska mieszanka warzyw z migdałami,
mix sałat ze sosem,
fasolka zielona gotowana na parze,
zielone risotto,
carpaccio z buraka

***

Deser (do wyboru)

krem brulee,
flan pomarańczowy,
pana cotta,
mus czekoladowy,
zapiekane owoce pod kruszonką z gałka lodów wanilowych,
brownie z musem malinowym mus z białej czekolady,
z dresingiem malinowym

***

Zimny bufet (2,5 porcji/os.)

barszczyk z pasztecikiem,
schab ze śliwką, roladka drobiowa z morelą,
dorsz w galarecie,
tatar wołowy,
deska serów i wędlin,
sałatka z krewetkami,
śledź w zalewie z ostrą papryczką,

***

Napoje

kawa, herbata, woda mineralna i soki owocowe dostępne bez ograniczeń przez cały wieczór

***

Śniadanie (1 porcja/os.)

zupa (do wyboru): gulaszowa, żurek, flaki wołowe,
bigos staropolski z czerwonym winem,
kiełbasy grzane wiejskie,
wątróbka z cebulką i jabłkiem,
golonka tradycyjna na kapuście kwaszonej,
sałatka z łososiem wędzonym,
pesto bazyliowe,
mięso z obiadu + pieczywo, masło, musztarda, chrzan

***


Pakiet Brzozowy 187 zł/os.

Zupy (do wyboru)

zupa szparagowa,
krem brokułowy z grzankami,
krem dyniowy z prażonymi pestkami nasion,
krem z buraka ze śmietanką,
rosół z kury z makaronem,
krem borowikowy z pietruszką,
krem pomidorowy (wege)

***

Danie główne (3 kawałki/os.)

staropolska rolada wołowa,
polędwiczki w sosie kurkowym lub pieprzowym,
filet z kurczaka z suszonymi pomidorami i mozarellą,
karczek wieprzowy z bekonem,
kotlet de volaille z pietruszką i masłem,
kotlet schabowy z kością,
faszerowana kaczka na słodko podana na kapuście czerwonej

***

Dodatki

królewskie warzywa z migdałami,
fasolka zielona gotowana na parze,
mix sałat z dressingiem,
czerwona kapusta,
zestaw surówek,
kluski śląskie,
frytki,
ziemniaki gotowane/opiekane,
pyzy,
sos pieczeniowy

***

Deser (do wyboru)

owoce zapiekane pod kruszonką z lodami waniliowymi,
flan pomarańczowy,
tradycyjny deser lodowo-owocowy z nutą alkoholu,
prażone jabłka w Calvadosie z lodami,
sernik kajmakowo-kawowy

***

Zimny bufet (2 porcje/os.)

schab ze śliwką,
roladka drobiowa z morelą,
jajko w szynce,
sałatka jarzynowa,
ryba po grecku,
deska serów

***

Napoje

kawa, herbata, woda mineralna i soki owocowe dostępne bez ograniczeń przez cały wieczór

***

Śniadanie (0,5 porcji/os.)

zupa (do wyboru): barszcz, flaczki, węgierska zupa gulaszowa,
karkówka z grilla,
pałki na ostro,
golonka tradycyjna na kapuście kiszonej,
kiełbaski grzane (śląska, biała, frankfuter),
sałatka z łososiem wędzonym,
pesto bazyliowe,
mięso z obiadu + pieczywo, masło, musztarda, chrzan

***